Birçok kişi için konu Kıbrıs olduğu zaman akla gelen tek şey plajlar oluyor. Gerçekte ise tabiatın en güzel renkleri de yine buradaki farklı bölgelerde ziyaretçilere açık durumda. Böylece burayı ziyaret edecek olan insanlar kendilerini yeşilin ve mavinin en dingin tonlarına bırakarak rahatlamayı başaracaklardır. Gazimagusa sınırları içerisinde ye alan dini bir mekanın bahçesinin içerisinde MS. 1220 yılında dikildiği belirlenmiş, çınar heybetine sahip incir ağacı yer almaktadır. Bu ağaç, Kıbrıs’ta yaşamakta olan yaşlı canlı olarak bilinmektedir.
Bununla beraber Kıbrıs içerisinde 1500 tane farklı bitki türü yetişmektedir. Yetişen bitkiler özellikle de bahar mevsiminin gelmesi ile beraber oldukça renkli bir battaniye gibi tüm şehri örterek ortaya kartpostallık görüntülerin çıkmasını sağlamaktadır. Bunların arasında yer alan Alevkaya’daki ve Girne’deki dağların zirve kısımlarında bulan yakut kırmızı laleler ile orkideler, doğa meraklısı pek çok kişinin ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır.
Anıtsal Zeytin Ağaçları ise Kıbrıs ziyaretini gerçekleştiren pek çok kişinin dikkatlerini çekmeye başlamaktadır. Lüzinyalılar tarafından ekilmiş olan bu ağaçlar, 11. yüzyıldan kalmıştır. Bundan dolayı da Kıbrıs’ın en eski anıtsal ağaçları olma özelliğine sahiptir. Avrupa Birliği’nin koruması altında olan ağaçların yaşları 700 yıldan fazladır. Aynı zamanda Natura 2000 girişiminin de en önemli projeleri arasında yer almaktadır. Burası için düzenlenen gezi ile beraber ziyaretçilerin bölge ile alakalı bilgi alması da sağlanmaktadır.