kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
32,4349
EURO
34,7993
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

30 dolara satın alınan Dürer tablosunun değeri 10 milyon dolardan fazla

30 dolara satın alınan Dürer tablosunun değeri 10 milyon dolardan fazla
4 Şubat 2022 12:48
A+
A-

30 dolara satın alınan Dürer tablosunun değeri 10 milyon dolardan fazla

ABD’de bir kişinin emlak satışında 30 dolara aldığı ve sonrasında en önemli Alman ressamlardan Albert Dürer’e ait olduğu anlaşılan tablonun değerinin 10 milyon dolardan fazla olduğu belirtildi. Tabloyu ilk olarak kendisinin gördüğünü ve başlangıçta inanmadığını ifade eden Bostonlu sanat kolleksiyoncusu Clifford Schorer, gerçek olup olmadığını araştırmak için dünya genelinde 17 şehre giderek uzman görüşüne başvurduğunu söyledi.

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Concord şehrinde bir kişi 2016’da, emlak satışında 1 dolara sahte bir kolye ve 30 dolara Meryem Ana ve Çocuğu’nun küçük çizimini satın aldı.

Tabloyu satın alan ve adı açıklanmayan ABD’li sanatseverin bir arkadaşı, 2019 yılında tesadüfen ünlü sanat kolleksiyoncusu Clifford Schorer ile karşılaştı ve bu tablonun çok değerli olabileceğini düşündüklerini söyledi. 

Schorer önce çok inanmasa da daha sonra esere gidip bakmayı kabul etti. O anları CNN’e anlatan Schorer, “Genel olarak konuşursak, bir eserle ilgili iddia ne kadar fazlaysa hayal kırıklığı da o kadar fazla olur. Örneğin biri bana elinde Leonardo da Vinci’nin bir tablosu olduğunu söylerse, genellikle o tablodan pek de etkileyici görüntüler çıkmaz.” dedi. 

Alman ressam Dürer’e ait olduğu iddia edilen tabloya da aynı şekilde yaklaştığını söyleyen Schorer, “Ancak haftalar sonra sanat eserini incelemeye geldiğinde, kalitesi karşısında şaşırdım. Sahibine ‘bence bu şimdiye kadar gördüğüm en büyük sahtecilik ya da bir başyapıt’ dedim.  

Eserin gerçek olup olmadığını anlamak için 17 farklı ülkeye uçup 3 yıl boyunca eseri uzmanlara incelettiğini belirten Schorer, son olarak Londra’daki British Museum’da bu alandaki bilim adamları tarafından çizimin incelendiği bir yuvarlak masa toplantısı yapıldığını kaydetti. 

Londra’daki British Museum’da uzmanlar, çalışmalarının sonucunda  eserin 1471 yapımı bir Albrecht Dürer çalışması olduğunu tescilledi. 

EN OLAĞANÜSTÜ KEŞİFLERDEN

Schorer, rönesans sanatının son yıllardaki en olağanüstü keşiflerinden biri olarak tanımlanan çizimin değerinin 10 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi. 

Dürer’in Alman resiminin en önemli isimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Schorer, “Dürer’in gelmiş geçmiş en büyük grafik tasarımcılarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Gravür ve çizimde öncü bir isimdi. Kara kalem çalışmalarda tam bir usta idi ve tüm dünyadaki sanatçılara ilham verdi.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.