kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,4917
EURO
36,4902
ALTIN
2.944,32
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Kral Mezarlarını Keşfedin

Kral Mezarlarını Keşfedin
30 Ocak 2022 04:04
A+
A-

Tarihi ve doğal güzellikler bakımından zengin olan Kıbrıs’a gelecek olanlar, Kral Mezarları ya da Kraliyet Mezarları olarak adlandırılan bölgeyi mutlaka gezi listelerine eklemelidir. Salamis yakınlarında bulunan mezarlar oldukça geniş bir alana yayılmıştır ki sınırları henüz tam anlamıyla bilinememektedir. Büyük mezarlığın bulunduğu alan iki bölgeye ayrılmış haldedir. Bir bölgede kraliyet mensuplarına ve Salamis’in yüksek düzeydeki yerleşimcilere ait mezarlıklar yer alır. Diğer bölgede ise sıradan vatandaşların mezarlarının gömülü olduğu görülebilmektedir.

 

Araştırmacıların Kral Mezarları ile alakalı yaptıkları incelemeler sırasında ortaya çıkarttıkları sonuçlara göre buradaki mezarların tarihi MÖ 7. ve 8. yüzyıla dayanırken MS. 4. yüzyıla kadar da kullanılmaya devam edilmiştir. Gömme gelenekleri ile alakalı gerçekleştirilmiş incelemeler ile de görülebileceği üzere bunlar Homer’in İlyada Destanı içerisinde anlatılanlara benzerlikleri içerisinde barındırmaktadır. Bölgeyi ziyaret edecek olan kişiler için buradaki mezarların her biri numaralandırılmıştır. Ve bu numaralandırma sonucunda çeşitli açıklamalar da ziyaretçilere sunulmaktadır.

 

Mezar 50 ise Kral Mezarları arasında örneğine çok az rastlanılan bir mezar olarak ön plana çıkmaktadır. Kubbeli bir çatıya sahip olan mezardaki büyük odanın içerisinde, efsanelere göre Hıristiyanlığa geçmesinden sonrasında burada hapsedilmiş St. Catherine of Alexandria’nın da simgesi bulunmuştur. Aynı zamanda bölgede yapılan kazı esnasında iki tane kurban edilmiş atın iskelet kalıntıları da bulunmuştur. Kendine özgü bir dromoya sahip bu mezar, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.