kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,5252
EURO
36,4191
ALTIN
2.963,85
BIST
9.136,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Boya koruma işlemi iç diş full detailing

Boya koruma işlemi iç diş full detailing
4 Mayıs 2024 18:52
A+
A-

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik, İklim Değişikliği ve Enerji Çalışma Grubunca hazırlanan “İklim Değişikliği Çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Su Yönetimi” başlıklı çalışma kitap olarak yayımlandı.

Akademiden yapılan açıklamaya göre, editörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin’in üstlendiği çalışma, “Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı”nda ortaya konulan çözüm önerilerini içeriyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, doğal kaynak yönetimi, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği sorunlarının, dünyayı politika ve uygulamaları gözden geçirmeye ve değiştirmeye zorladığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Şeker, çalıştayın odak noktasının iklim değişikliği çerçevesinde KKTC’de su ve enerji yönetimi olduğuna işaret ederek, “Bu çalıştaydan çıkarılan sonuçlar ve öneriler, faaliyetlerimizin birbirinden bağımsız olamayacağını ve faaliyetlerimizin ekosistemler, biyolojik çeşitlilik ve gelecek nesiller üzerinde etkili olduğunu gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışmanın bilim insanlarının birikimlerinden oluştuğunu, sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için su yönetimi konusunda görüşleri içerdiğini belirten Şeker, şunları kaydetti:

“Eser, bölgemizin ve özellikle de KKTC’nin karşı karşıya olduğu sayısız zorlukla yüzleşme ve baş etme kararlılığımızın bir kanıtıdır. Aynı zamanda bilim, teknoloji ve inovasyonun dönüştürücü potansiyelini çevresel yönetim ve sorumlu kaynak yönetiminin hizmetinde kullanmaya yönelik inancımızın da bir kanıtıdır. Doğal kaynakları sömürmeden, doğal mirasımıza zarar vermeden, tarım, hayvancılık ve sanayi sektörlerinde ham maddelerin verimli kullanımı ile israfın en aza indirilmesiyle sorumluluk alarak üretim ve tüketim yapma farkındalığını yaygınlaştırmak zorundayız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.