kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,5130
EURO
36,4631
ALTIN
2.955,44
BIST
9.112,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Beyaza bürünen Ani Antik Kenti masalsı güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

Beyaza bürünen Ani Antik Kenti masalsı güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor
31 Ocak 2022 14:10
A+
A-

Beyaza bürünen Ani Antik Kenti masalsı güzelliğiyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan, ‘Dünya Kenti’, ‘Medeniyetler Beşiği’, ‘Binbir Kilise’ ve ’40 Kapılı Şehir’ olarak da adlandırılan Ani Antik Kenti yaz kış ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kars’ta beyaza bürünen Ani Antik Kenti, masalsı güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.
Arpaçay’ın iki derin dar boğazının ortasında bulunan, 884-1045 yıllarında Bagratlılar, 1045-1064 yıllarında Bizanslılar tarafından yönetilen Ani, 16 Ağustos 1064’te Sultan Alparslan tarafından fethedilerek Büyük Selçuklu Devleti’nin topraklarına katıldı.
Yaklaşık 100 hektarlık alana kurulan, tarih boyunca birçok medeniyetin yaşam bulduğu Ani’de geçmişte Hristiyan ve Müslümanlar yan yana yaşadı.
Kurulduğu günden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan, her biri farklı güzellik ve tarihi değerdeki cami, kilise ve katedral gibi dini yapıların yanı sıra birçok kültürel hazineyi bünyesinde barındıran Ani, Kafkaslar’dan Anadolu’ya ilk giriş kapısı olma özelliğiyle ayrı önem arz ediyor.
İslam mimarisi eserlerini de bünyesinde barındıran ve 15 Temmuz 2016’da UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne dahil edilen antik şehir, kar yağışı sonrası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Dünya kent, medeniyetler beşiği, binbir kilise ve 40 kapılı şehir olarak bilinen Ani’ye gelen turistler, Anadolu’da yapılan ilk Türk camisi Ebul Menucehr Camisi, Amenaprgiç Kilisesi, Ani, Ani Katedrali, Dikran Honentz Kilisesi, Abugamir Pahlavuni Kilisesi gibi eserlere ilgi gösteriyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.