kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,2416
EURO
37,0174
ALTIN
3.021,07
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Çavuşoğlu: ”Depremde Kaybettiklerimizin Adaleti İçin Mücadelemiz Sürecek”

Çavuşoğlu: ”Depremde Kaybettiklerimizin Adaleti İçin Mücadelemiz Sürecek”
22 Ekim 2024 16:56
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden çocuklar için yürütülen hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, deprem sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ailelerle birlikte Türkiye’ye gittiklerini ve orada bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveri gösterdiklerini ifade etti.

“İlk uçakla geldik, son uçakla döndük” diyen Çavuşoğlu, o günden bu yana hukuki süreçleri takip etmek amacıyla defalarca Türkiye’ye gittiklerini vurguladı. Adaletin tecelli etmesi ve depremde kaybedilen çocukların ölümüne sebep olan kişilerin cezalandırılması için bıkmadan mücadele ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “Ne zamana kadar bu katliama sebep olanlar hak ettikleri cezayı almazsa, yaramız kapanmayacak” diyerek, adaletin yerini bulmasının ailelerin acısını bir nebze hafifleteceğini belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti ve siyasi partilerinin bu davayı başından sonuna kadar takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, olayın uluslararası bir toplumsal mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu ve suçluların gereken cezayı alacağına inandıklarını dile getirerek, bu ortak hedef doğrultusunda mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.