kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,2387
EURO
37,0582
ALTIN
3.011,36
BIST
8.806,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Maliye Bakanı Berova’dan Meclis Başkanlığı Seçimi Hakkında Açıklama

Maliye Bakanı Berova’dan Meclis Başkanlığı Seçimi Hakkında Açıklama
21 Ekim 2024 14:41
A+
A-

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Haber Kıbrıs Web TV’de Muazzez Gazihan ile “Haber ve Ötesi” programında Meclis Başkanlığı seçimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçimin hükümet yarışı gibi sunulmasına karşı çıkan Berova, şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetin sona erdiğini söyleyebilmek için güven oylaması yapılmalıdır. Güven oylamasında 26 kabul oyu alındığında hükümet sona erer. Meclis Başkanlığı seçimi ise iç tüzük kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi ve Ziya Öztürkler kazandı.”

Berova, Meclis Başkanlığı seçimini genel seçim veya halk oylaması ile kıyaslamanın yanlış olduğunu vurguladı: “Bu yasa parlamento, cumhurbaşkanlığı ve muhtarlık seçimlerinde uygulanır. Meclis Başkanlığı seçimleri iç tüzüğe göre yapılır ve Meclis Başkanlığı ile divan tutanakları da imzalanmıştır. Şerh konulsa dahi bu belgeler geçerlidir. Bu durumu diğer konularla bağdaştırmak doğru olmaz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.