kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Hristodulidis: 15 Ekim’de Kıbrıs Rum tarafı her konuda belli görüşlerini sunmaya hazırdır

Hristodulidis: 15 Ekim’de Kıbrıs Rum tarafı her konuda belli görüşlerini sunmaya hazırdır
9 Ekim 2024 19:04
A+
A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile 15 Ekim tarihinde New York’ta yapılacak üçlü gayriresmî akşam yemeğinde sunulacak herhangi bir konu ile ilgili olarak belli görüşlerini sunmaya hazır olduğuna işaret etti.

Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının kendi kırmızı çizgilerinin sorgulanmasını arzulamadığını de söyledi.

15 Ekim’deki akşam yemeğinde olumlu sonuçlar elde edileceğini dileyen Nikos Hristodulidis, “bu Kıbrıs Rum tarafının tek hedefi; önerilerimiz de var” dedi.

Lefkoşa’da Dijital Ajanda (Digital Agenda Cyprus Summit) konulu Kıbrıs Zirvesine katılmadan önce açıklamada bulunan Hristodulidis, kendisinin verdiği talimatlar üzerine ve Ulusal Konsey toplantısındaki tartışmaların ardından Kıbrıslı Rum müzakerecinin başkanlığında cuma günü Kıbrıs sorunuyla ilgili Siyasî Grubun toplanacağını ve görüş teatisinde bulunacaklarını söyledi.

Hristodulidis, BM Genel Sekreteri ile görüşmeden önce Londra’da Britanya Başbakanı ile görüşeceğini anımsatarak “söz konusu ikili görüşme hem iki ülke hem de Kıbrıs sorunu için önemli bir görüşmedir” dedi.

Nikos Hristodulidis, “New York’a tek bir hedefle gidiyorum” şeklinde konuşarak “umarım bu görüşme olumlu sonuçlar için yol açacak. Bizim açımızdan tek hedefin bu olduğunu söyleyebilirim. Bu bir slogan değil; çok spesifik olarak konuşuyorum” diye vurguladı.

BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde BM Genel Sekreteriyle yaptığı görüşmeye değinen Cumhurbaşkanı Christodoulides görüşme, “son derece olumlu atmosferde yer aldı” ve “umarım bir karşılık olacak” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.