kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,2075
EURO
37,9012
ALTIN
2.927,46
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Arıklı: Şartlar bizi federasyonu görüşmeye zorlarsa YDP’nin tepkisi çok ağır olur

Arıklı: Şartlar bizi federasyonu görüşmeye zorlarsa YDP’nin tepkisi çok ağır olur
1 Ekim 2024 17:27
A+
A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, yeni yasama yılının milletvekillerine, halka ve devlete hayırlı olmasını diledi.

Enflasyonla birlikte ülkede en çok üzerinde durulan konunun trafik olduğunu belirten Arıklı, yaz boyunca bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

“Trafikte Master Planı’nda son aşamaya geldik” diyen Arıklı, ada çapına kurulacak yaklaşık 300 kamerayla sistemiyle hız kontrollerini sıklaştıracaklarını belirtti.

Trafikteki denetimlere ciddi trafik cezaları kesildiğini de kaydeden Arıklı, bugüne kadar ülkede 33 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini, ilk sıradaki kaza sebeplerinin sürat ve alkol olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda da konuşan Arıklı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BM Genel Sekreteri ve Rum Yönetimi Başkanı ile bir yemekte bir araya geleceğinin açıklanmasını, “Bu bizim için sürpriz oldu. Umarım iki devletli çözümden geri adım atılmaz, şartlar bizi federasyonu görüşmeye zorlarsa YDP’nin tepkisi çok ağır olur” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bu konuda açıklama yapması gerektiğini kaydeden Arıklı, “Geriye dönüşün olmayacağını duymak istiyoruz. Müzakerelerle topluma dejavu yaşatılmamalı” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.