kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,0801
EURO
38,0567
ALTIN
2.834,49
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Özel Gereksinimli Çocuğuna Okul Bulamayan Anne Sisteme Tepkili

Özel Gereksinimli Çocuğuna Okul Bulamayan Anne Sisteme Tepkili
11 Eylül 2024 00:26
A+
A-

Lala Mustafa Paşa Mahallesi’nde yaşayan Özden Yetkiner, 6 yaşındaki epilepsi ve otizm tanılı kızını bu yıl ilkokula başlatmak için karşılaştığı zorlukları dile getirdi. Yetkiner, kızının Şehit Zeki Salih İlkokulu’na yönlendirildiğini, ancak okulun inşaat halinde olduğunu ve özel eğitim öğretmeninin bulunmadığını belirtti.

Kızının özel eğitim desteği ve gölge öğretmenle eğitim alması gerektiğini ifade eden anne, iş yerine yakın olan Polatpaşa İlkokulu’na kayıt yaptırmak istemesine rağmen başvurusunun kabul edilmediğini söyledi. Polatpaşa İlkokulu’na iş yeri adresi üzerinden başvuru yaptığını ancak kabul edilmediğini belirten Yetkiner, “Civar köylerden bile öğrenci aldıklarını bildiğim bir okul. Ancak çocuğumun kaydı, tüm beyanlarıma rağmen reddedildi,” dedi.

Yetkiner, günlük yaşamlarının zaten zor olduğunu ifade ederek, sistemin bu zorlukları daha da arttırdığını söyledi: “Engelli raporum olmasına rağmen engelli park yerini kullanırken bile iki kez düşünürüm; benden daha çok ihtiyacı olan birisi gelir mi diye. Bizim için yeterince zor olan bir hayatı daha da zorlaştıran bu sisteme teşekkür ederim.”

Özden Yetkiner, sistemin aileler üzerindeki yükünü hafifletmek yerine daha fazla sorun yarattığını dile getirerek, yetkililerden özel gereksinimli çocukların eğitim haklarına saygı gösterilmesini talep ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.