kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Dışişleri Bakanlığı’ndan ”Famagusta” Dizisine Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan ”Famagusta” Dizisine Sert Tepki
2 Eylül 2024 16:47
A+
A-

Netflix’in 20 Eylül’de yayınlayacağı Famagusta dizisi tepkilere yol açtı. Dışişleri Bakanlığı, dizi fragmanının Kıbrıs Adası’nda yaşananları gerçek dışı bir şekilde sunarak Türk ordusunu olumsuz gösterdiğini  belirtti. Açıklamada, dizi yapımcıları ve yayıncı platform şiddetle kınanırken, dizinin yayınlanmaması çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının tamamı  şöyle:

“Dijital bir platformda 20 Eylül 2024 tarihinde yayınlanacağı duyurulan Kıbrıs Rum yapımı “Famagusta” dizisinin fragmanı, Kıbrıs Adası’nda yaşanan olayları tamamen gerçek dışı bir kurgu ile yansıtan kan dondurucu görüntüler içermektedir.

Kıbrıs Rum tarafının alışılagelmiş propagandası çerçevesinde, Kıbrıs meselesinin 1974 yılında bir “savaş” ile başladığı iddia edilen görüntülerde, şanlı Türk ordusu sivillerin hayatına kast eden taraf olarak çirkin bir şekilde karalanmaya çalışılmaktadır. Bu dizinin yapımcılarını ve yayınlanacağı dijital platformu şiddetle kınıyor; yalan, yanlış ve yanlı savlara dayanan dizinin yayınlanmaması için çağrı yapıyoruz.

Anavatan Türkiye’nin 1960 Uluslararası Antlaşmalarından kaynaklanan meşru hakları çerçevesinde 1974 yılında akan kanı durdurmak üzere Ada’ya müdahale etmek zorunda kaldığı 1974 yılına kadar Kıbrıs Türk halkının 11 yıl boyunca yaşadığı mezalim; Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Ada’ya 1964 yılında konuşlanmış olduğu gerçeği; Kıbrıs Türk halkına yönelik yapılan katliamlar ve Ada’nın yüzde üçüne tekabül eden gettolarda yaşamaya mecbur edilmeleri, üzeri örtülemez tarihi gerçeklerdir.

Türkiye’nin meşru müdahalesi ile Ada’da akan kan son bulmuştur. Bugün Kıbrıs’ta barışı sağlayan ve koruyan yegane taraf Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin buradaki varlığıdır.

Gerçekleri saptırmaya yönelik bu tür girişimler, hedeflediği neticelerin aksine, mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu göstermekte ve haklı davamızı her platformda savunma azmimizi pekiştirmektedir.

Kıbrıs Türk halkı, bu yıl Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla idrak etmektedir. 20 Temmuz 1974 yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk Halkının kurtuluş günüdür. Ada’daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. Hiçbir teşebbüs bu gerçeği gölgeleyemeyecektir.

Bu vesileyle, bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.