kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Malta’dan ‘Atatürk’ kararı: İşlek bir caddeye ismi verilecek

Malta’dan ‘Atatürk’ kararı: İşlek bir caddeye ismi verilecek
31 Ağustos 2024 18:32
A+
A-

Malta hükümetinin, Marsa’daki tarihi Türk Şehitliği yakınında bulunan işlek bir caddeye Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verme kararı aldığı bildirildi.

Türkiye’nin Valetta Büyükelçiliğinin sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımında, “Malta Hükümeti aldığı bir kararla Marsa’daki Türk Şehitliği yakınlarında, Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle yapılan bir caddeye ‘Atatürk Caddesi-Triq Atatürk’ ismini vermiştir. Malta hükümetine teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Malta arasındaki ilişkilerin gelişmesi çerçevesinde Malta hükümetinin aldığı bir karar.” dedi.

“BURASI MALTA’NIN EN ÖNEMLİ BAĞLANTI NOKTASI”

Şen, Atatürk’ün adının verileceği yolun adadaki tarihi Türk Şehitliği’ne çok yakın bir mesafede olduğunu ve Türk mühendislerinin yaptığı Marsa kavşağı projesi üzerinde yer aldığı bilgisini vererek, “Burası Malta’nın en önemli bağlantı noktası. Çok sayıda arabanın geçtiği bir cadde. Türk mühendis ve Türk işçisi tarafından yapılması da ayrı bir önemi var. Malta ve Türkiye arasındaki ilişkilerin bir nişanesi olarak böyle bir şey yapmıştır. Burada artan Türk toplumunun olumlu etkisi var. Güzel bir karar. Bu karar, Türkiye ile ilişkilere verdikleri önemi gösteriyor.” diye konuştu.

Şen, bu konunun önceki Büyükelçi Kerem Kıratlı’nın döneminde ilk olarak gündeme geldiğini, kendisinin de bu konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Büyükelçi Şen, “Atatürk Caddesi”nin resmi açılışını da bu yıl 29 Ekim’de ya da 10 Kasım’da vatandaşların da katılımıyla yapmayı istediklerini, Maltalı yetkililerle planlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.