kıbrısKıbrıs HakkındaErsin TatarErhan arıklıUbpCtpGirneLefkoşaLefkeGüzelyurtMağusaKapalı maraşKıbrıs haberKktc haberKıbrıs son dakikaKktc son dakikaKıbrıs gazateKktc gazeteGündem kıbrısHaber kıbrısGadara medyaGıynıkMurat şenkul
DOLAR
34,2020
EURO
37,1152
ALTIN
2.981,85
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Turizm Bakanlığı’ndan kısa süreli kiralamalar için yasa

Turizm Bakanlığı’ndan kısa süreli kiralamalar için yasa
24 Haziran 2024 19:44
A+
A-

Turizm Bakanlığı, artan kısa süreli kiralamalara yönelik yeni bir “Turistik Konut Yasası” hazırladı.

Bu yasa, kiralık mülkleri sınıflandırmayı, sağlık ve güvenlik standartlarını sağlamayı ve vergi kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. Kiralık mülkler için bir sınıflandırma sistemi ve kayıt zorunluluğu getirilecek, uyulmaması durumunda cezalar uygulanacak. Yasa, oteller ve kiralık mülkler arasında adil rekabet ortamı oluşturmayı ve devlet gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Çağıner: “Karşı değiliz, denetlenebiliyor olmalı”

Konuyla ilgili açıklama yapan KITOB Başkanı Dimağ Çağıner “Talebimiz; bu şekilde kiralamaların yapılmaması ya da tamamen ortadan kaldırılması yönünde değildir. Denetlenebiliyor olması ve vergisinin alınabiliyor olmasıdır” dedi.

Dimağ Çağıner, otel gibi çalışan ancak otel olmayan konutların gecelik, günlük, haftalık veya aylık olarak kiralandığını ifade ederek,buna karşı olmadıklarını ancak gerek kayıt altına alınması gerekse sağlık gibi açılardan dolayı denetime tabi olmaları gerektiğini belirtti.

Aktunç: Kayıt altına girmeyene para cezası

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, “Maliye gelir kaybı- na uğruyor. Daha da önemlisi ülkeye kaç kişinin turist olarak geldiğini, kaç gün konakla dığını, hangi ülkeden geldikleri gibi istatistiki bilgilere erişemiyoruz. Bunu giderebilmek için Turistik Konut Yasası’nı hazırladık.” dedi.

Birden fazla dairesi olan ya da daha büyük sitelerle bu kiralamayı yapanların online sistem üzeriden Turizm Planlama Dairesi’ne kayıt olacağını ve verilecek olan belge ile kirlaama yapabileceğini söyleyen Aktunç, kayıt olmayanların para cezası ile karşı karşıya kalacağını vurguladı. Aktunç “kayıt altına girenlere de yurtdışındaki fuarlarımızda tanıtma ve pazarlama konusunda destek verebiliriz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.